Brian Weiss, “Mesaje de la maestri” II

Dragoste si compasiune

Pe parcursul vietii, doua dintre scopurile noastre sint mintuirea si pacea interioara. Prin mintuire inteleg libertate. Mintuirea implica implinirea karmei prin actiunile noastre si cu ajutorul harului. Multe cai duc spre mintuire. Cind sintem mintuiti, inseamna ca ne-am refacut destinul sufletului. Mintuirea [nu trebuie inteleasa] in sens religios, ci, mai degraba, ca un proces de iluminare si eliberare din ciclul vietii si mortii fizice.

Mintuirea este un proces gradat, care ne conduce, in mod inexorabil, spre casa noastra spirituala. Odata eliberat, sufletul poate alege sa se intoarca in planul fizic, pentru a-i ajuta si pe altii aflati de-a lungul caii catre mintuire. Mintuirea vine din dragoste, nu din suferinta. Cind inimile noastre debordeaza de iubire si cind dragostea noastra se revarsa spre altii, sintem in plin proces de mintuire. Ne implinim si anulam datoriile karmice. Sintem atrasi inapoi in dimensiunea spiritualitatii, care este dragostea suprema.

Obtinerea pacii interioare nu este suficienta. Experienta monastica sau ascetica este o cale catre final – dar nu finalul in sine. Atingerea starii de calm, in timp ce stai intr-o pestera din Tibet, este admirabila, dar atunci ai atins doar etapa de baza. A trai intr-o lume fizica presupune actiuni fizice: ajutorul dat altora pentru a-i elibera de suferinta si pentru a-i sprijini in calea lor; empatia si compasiunea; […] a-i invata pe altii si a ne invata pe noi insine. Daca sinteti angajati in acest proces, veti cistiga pacea interioara – chiar daca nu ati petrecut nici macar un moment intr-o pestera.

Descoperirea luminii

Una dintre cele mai solide descoperiri in cercetarile Experientelor in preajma mortii (NDE – Near Death Experiences) este perceperea de catre cel care trece prin acea experienta, a unei lumini puternice si linistitoare. Lumina nu este un eveniment neurochimic, care are loc in interiorul creierului afectat, ci o privire aruncata in lumea de dincolo. Adesea, in lumina se afla o ruda iubita care a murit, sau o fiinta spirituala care ofera sfaturi, cunoastere si o dragoste profunda. Persoana devine adesea constienta de detalii si intimplari de care nu stia inainte. Exista cazuri in care oamenilor li s-a spus de catre cei dragi, deja morti, unde [sint] testamente si multe alte fapte nestiute. Ulterior, in urma recuperarii dupa boala, persoanele in cauza au gasit obiectele respective si au confirmat acuratetea informatiei primite in timp ce erau inconstienti sau in coma. O lumina „provocata” de o rana pe creier – asa cum pretind citeodata criticii NDE – nu ar putea oferi asemenea validari precise.

Desi anumite detalii ale NDE pot fi diferite de la o cultura la alta, perceptia acestei lumini frumoase pare sa fie un fenomen universal. In Statele Unite, oamenii care trec prin NDE descriu adesea o traversare a unui tunel, pentru a ajunge la lumina. In Japonia, o descriere mai obisnuita este traversarea unui riu sau a unei portiuni de apa, pentru a ajunge la lumina. Cu toate acestea, indiferent ca avem de-a face cu trecerea printr-un tunel, cu traversarea unei ape, sau cu orice alt tip de calatorie, lumina este intotdeauna acolo. La fel este si senzatia care o insoteste: in lumina exista pace si liniste…

Moartea nu este ceea ce crede majoritatea dintre noi. Moartea este lepadarea corpului fizic, pe masura ce sufletul inainteaza spre partea cealalta. In acest sens nu exista moarte – ci numai viata si dragoste. Lumina este inca o manifestare a acestei iubiri universale, atotcuprinzatoare, din afara timpului.

Cercetari ai NDE – cum sint dr. Raymond Moody si dr. Elisabeth Kuebler-Ross – descriu adesea sedintele de „recapitulare a vietii”. Una sau mai multe fiinte intelepte si iubitoare va asista in revederea intimplarilor din viata voastra. Un interes special este acordat relatiilor, modului in care v-ati purtat cu altii.

Din cercetarile cu pacientii mei care isi aminteau mortile din vietile anterioare, am descoperit ca experienta mortii este oarecum aceeasi pentru toti. Revederea vietii este facuta intr-un mod plin de iubire, fara judecata sau critici. Totusi, emotiile sint traite in profunzime – atit lae voastre, cit si ale celorlalte persoane – si astfel invatati la niveluri profunde.

De exemplu, daca ati ajutat cu sinceritate pe cineva, intr-un moment de nevoie, veti simti cum recunostinta si dragostea acelei persoane se revarsa asupra voastra. Dar daca i-ati ranit pe altii, emotional sau fizic, veti simti atit minia cit si durerea lor.

Ce ocazie minunata de a invata!

Ulterior, voi si „comisia” compusa din indrumatori plini de dragoste, maestri spirituale si altii care au ajutat la indrumarea voastra, de-a lungul eonilor, participati la planificarea vietii urmatoare, pentru a indrepta greselile facute.

In permanenta evoluam si invatam.

Cind nu mai este nevoie sa va reincarnati, cind v-ati invatat toate lectiile si v-ati achitat toate datoriile, atunci vi se ofera sansa de a alege. Puteti sa va intoarceti voluntar, pentru a ajuta [pe cei care au nevoie] sau puteti ramine de partea cealalt si sa-i ajutati din acea stare.

Dovezi

Am […] auzit, de la atitia medici, de cazuri si istorisiri despre situatii clinice ale unor pacienti cu experiente in preajma mortii sau in afara corpului, carora nu le pot da explicatii pe baze medicale sau fiziologice. Sint medici cu educatie superioara, rationali si sceptici, pregatiti cu rigurozitate in facultati de medicina. Toti mi-au spus ca, fara nicio indoiala, pacientii lor, desi inconstienti, si-au parasit corpurile si au „auzit” si „observat” intimplarile de la distanta.

Eu nu mai cred in raritatea acestor „intimplari”… Am primit telefoane si scrisori de la sute de psihiatri (si alte mii de la psihologi, asistenti sociali, hipnoterapeuti, asistente, clinicieni si alti terapeuti) care mi-au spus ca realizeaza regresii spre vieti anterioare „in intimitatea biroului meu” sau „in secret, fara sa mai spun colegilor”, in ultimii cinci, zece sau, uneori chiar douazeci de ani. Sint mii de cazuri, depozitte de detalii valoroase, date si fapte. Sint cazuri clinice […] care pot fi validate si confirmate.

Alte dovezi, scrisorile! [Am primit scrisori] care descriu in detaliu amintiri din vieti anterioare, pacienti care isi amintesc nume, date si detalii din vieti din alte orase, tari sau continente. Unii pacienti si-au gasit chiar numele „anterioare” in registrele oficiale ale unor locuri despre care n-au mai auzit niciodata si pe care nici nu le-au vizitat in aceasta viata. Unii si-au gasit chiar si mormintele!

Riscul de a anunta in public aceste lucruri este foarte mare. Doctorii se tem ca reputatia cistigata cu greu, practica, siguranta familiilor lor si, mai ales, relatiile sociale ar fi toate in pericol. Le inteleg ingrijorarea. Mie mi-au trebuit ani de zile sa-mi adun curajul de a-mi publica descoperirile. […] Impartasirea adevarului – indiferent ca vorbim de experiente din afara corpului fizic sau in preajma mortii, cazuri de vindecari neobisnuite ori „miraculoase”, sau exemple de amintiri din vieti anterioare si terapii – este la fel de importanta ca si impartasirea de informatii cu privire la cercetari ale medicinii „traditionale”…

Elementul comun tuturor acestor experiente este existenta constiintei, dincolo de corpul fizic sau de creier. Aceasta constiinta se extinde la parasirea corpului fizic. Culorile si sunetele sint mai vii. Scopul calatoriei sufletului nostru devine mai clar. Natura noastra spirituala este prezenta. In acele momente intelegem ca sintem fiinte nemuritoare, pline de intelepciune, de dragoste nesfirsita si compasiune.

Dincolo de ego

O mare greseala a psihanalizei si a psihoterapiei traditionale este conceptul de reparare a egoului. Egoul este acel „EU”, functia executiva, parte din noi care trebuie sa se integreze si sa se descurce cu realitatea zilnica. Este mintea noastra obisnuita, sau „zilnica”. Mintea zilnica este logica, rationala, trebuie sa ia decizii, sa foloseasca gindurile si memoria, sa planifice si sa-si faca griji pentru viitor, sa mediteze asupra trecutului. Tot ea judeca si implementeaza anumite ginduri in capul nostru, pentru a revedea informatii din trecut, si tot ea pune intrebari de genul: „Dar daca am presupune ca…? ” si „Dar daca…? „. Din pacate, cei mai multi psihoterapeuti incearca in permanenta sa ne corecteze egoul afectat… In realitate, trebuie sa invatam sa trecem dincolo de ego… Mintile noastre ne tin captivi in trecut si in viitor. Grijile permanente, analizele si gindurile, egoul nostru, toate ne impiedica sa traim cu adevarat in prezent, sa scapam de rutina obiceiurilor si conditionarilor… Psihanaliza este, in esenta, nonspirituala. Este o disciplina sterile. Nu ne invata nimic despre nemurire, despre supravietuirea sufletului dupa moarte…

A cauta in interior, a se intelege cu adevarat pe sine, a pastra un sentiment de detasare si perspectiva – acestea sint sarcini dificile si necesita rabdare si multe exercitii. Calatoria este grea si lunga, dar merita facuta. A fi cu adevarat fericit presupune intelegerea vietii si a mortii, precum si o natura iubitoare, iertatoare si spiritualizata.

Trezirea

Voi insiva puteti trai, in mod spontan, alte intimplari care sa va transforme viata. Visuri, experiente de deja-vu, momente de clarviziune si alte intimplari paranormale (inclusiv NDE) pot induce o trezire definitiva la natura adevarata a realitatii. Meditatia poate mari probabilitatea ca una sau mai multe dintre aceste experiente sa aiba loc.

Dar noi oamenii tindem sa uitam – sau cel putin sa judecam si sa minimalizam – orice experienta pe care o consideram „improbabila” ori „iesita din comun”. Mai mult, le permitem mintilor noastre „logice” sa sustraga intelesul spiritual din experienta respectiva. Cineva a spus, la un moment dat, ca ceea ce noi numim coincidente sint, in realitae, amprentele lui Dumnezeu… Asa cum ne-au invatat misticii crestini, nu sintem fiinte umane care traiesc experiente spirituale, ci fiinte spirituale care traiesc experiente umane!

Pe masura ce am explorat din ce in ce mai mult mintea umana si limitele constientului, am cunoscut oameni cu calitati extraordinare. Unii pot avea acces la informatii care, in mod normal. Nu sint disponibile cu ajutorul celor cinci simturi. Acestia par sa aiba un al saselea simt – o cunoastere interioara sau intuitie… Altii au calitati de medium, au capacitatea de a primi si transmite mesaje si cunoastere de la fiinte „de pe lumea cealalta” – fie de la cei dragi care au plecat dintre noi, de la ghizi spirituali, sau de la alte surse de constiinta, aflate in afara limitelor obisnuite ale corpului si creierului…

Persoanele cu capacitati paranormale si mediumii dotati ne pot ajuta enorm, mai ales cind ne ofera strafulgerari din lumea cealalta si cind ne transmit mesaje de la cei dragi, plecati dintre noi. Prin ei traim realitatea vietii de dupa moarte, natura sufletelor noastre nemuritoare, sansele de a fi reuniti cu familiile si prietenii…

Dar, in cele din urma, trebuie sa traim aceste lucruri in mod direct, in noi insine. Cind traim experienta, stim cu adevarat. Cind ii auzim, ii vedem sau ii simtim in mod direct pe cei dragi [plecati dincolo] atunci stim ca sintem despartiti de ei doar temporar…

[Noi] cerem intr-una mesaje, semne si comunicare. Dar rareori ne facem timp sa ascultam. Cum sa auzim, daca nu ascultam? Iar ascultarea cere timp. Trebuie sa avem rabdare. Ar trebui sa fim foarte atenti si sa ascultam mesajele oferite de „coincidente”… Pe masura ce exersati linistea, introspectia, va acordati timp pentru a asculta si a va crea un spatiu pentru aceasta – veti auzi. Atunci veti vedea semnele si veti primi mesajele. In acelasi timp, vi se va dezvolta si arta de a avea rabdare.

„Doar dragostea este adevarata”

„Doar dragostea este adevarata” este o carte despre suflete pereche si despre dragoste. Este despre oameni cu legaturi speciale, care depasesc spatiul si timpul. Este despre oameni care au mai fost impreuna inainte – in vieti anterioare sau in dimensiuni spirituale – si care se regasesc in aceasta viata. Ei invata ca dragostea este eterna si absoluta. Dragostea nu se sfirseste niciodata – nici chiar dupa moarte. Sintem intotdeauna iubiti. Nu sintem niciodata singuri. Sintem intotdeauna reuniti cu cei dragi noua…

„Doar dragostea este adevarata” […] explica faptul ca nu exista moarte cu adevarat, ci numai viata; ca sufletele noastre sint eterne si nu li se poate face rau; ca ne vom intilni mereu cu cei dragi noua, in spirit si trup.

A ajunge dincolo de noi insine

Meditatia si vizualizarea va vor ajuta sa incetati sa mai ginditi atit de mult si sa incepeti o calatorie inapoi acasa… Veti incepe sa va folositi partile nefolosite ale mintii. Veti vedea. Veti intelege. Veti deveni mai intelepti. Apoi va aparea pacea.

Inimile noastre cunosc calea catre fericire si liniste interioara. Exercitiile spirituale, precum meditatia si rugaciunea, ne amintesc lucruri pe care le stim deja. Cind uitam mesajele inimii si cadem in rutina si meandrele vietii, ne simtim neimpliniti si nefericiti. Devenim deprimati si ingrijorati. Perspectiva ne-a devenit neclara, am uitat imaginea generala si am pierdut drumul…

E nevoie de exercitiu si disciplina, pentru a ne elibera mintile de miile de ginduri zilnice. De pilda, eu a trebuit sa meditez zilnic, timp de trei luni, inainte de a reusi sa ating un nivel profund de constienta. Este important sa aveti rabdare si sa nu va simtiti frustrari, cit timp exersati. Succesul meditatiei nu are loc peste noapte. Nu e nevoie sa stati in pozitie de lotus pentru a medita. Puteti medita si intinsi pe jos, cind stati pe scaun sau chiar in timp ce mergeti. Scopul este sa incetati sa mai ginditi, sa observati si sa va detasati, sa deveniti atenti si constienti. Pe masura ce invatati sa meditati, veti gasi ca este de ajutor sa incercati si vizualizarea si hipnoza.in ambele tehnici, trebuie sa ascultati vocea cuiva care sa va ajute sa va concentrati.

Iata esenta meditatiei, fiecare pas pe care il faceti este sacru, fiecare respiratie este sfinta. Daca intelegeti si practicati aceste principii, veti fi atenti, iar constiinta va trece din starea de „zilnica” in „cealalta” stare.

Sintem fiinte spirituale, in aceste forme omenesti. Partea spirituala din noi nu moare niciodata. Nu ii pierdem niciodata cu adevarat pe cei dragi noua!

Sa ne gasim drumul spre casa

Rabdare si sincronizare… totul vine cind trebuie sa vina. O viata nu poate fi grabita, nu poate fi traita conform unui program… Trebuie sa acceptam ce vine spre noi la un moment dat, si sa nu cerem mai mult. Caci viata este nesfirsita, asa ca nu murim niciodata; nu ne-am nascut niciodata cu adevarat. Trecem doar prin faze diferite. Nu exista sfirsit.

Doar iubirea este adevarata. Iubirea este o energie de o putere si o tarie incredibile. Cu totii sintem facuti din energie. Iubirea este absoluta. Iubirea nu se opreste niciodata, nu se termina niciodata. Cea mai curata forma este iubirea neconditionata – atunci cind va exprimati iubirea si nu asteptati nimic in schimb… Asta, deoarece vietile noastre in acest plan sint limitate. Sintem aici ca sa invatam si sa experimentam. Cind ne vom intoarce acasa, ne luam cu noi doar gindurile, actiunile, iubirea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: