Aura şi cele 3 realităţi umane

Aproape fiecare cultură de pe pământ confirmă existenţa Aurei umane sau a câmpului energetic. Medicina chineză este atestată de mii de ani şi se concentrează pe curgerea Chi-ului prin şi în jurul corpului. În India, practicanţii de yoga se bazează pe sistemul energetic uman al Aurei şi a Chakrelor. Spiritualismul practicat în Brazilia, Filipine şi alte ţări se bazează pe energie mobila. Multe din aceste practici au o credinţă comună: atunci când energia este manipulată şi modificată, ea poate duce la schimbări în corpul fizic.

Artiştii au pictat Aura umană cu multe secole în urma. De obicei, este asociată cu regalitatea sau figurile religioase. De la începuturile creştinismului, Iisus, Maria şi Sfinţii au fost pictaţi înconjuraţi de Aura. În pictură, Fecioara Maria este redată cu lumina ce izvorăşte din interior, cu un halo de lumină ce-i înconjoară corpul. Razele de lumină ce o înconjoară se numesc în arta religioasă „nimb” sau „lumină radiantă”, iar halo-ul este numit „aureolă”. Ambele sunt părţi componente ale Aurei.

În ultimii 100 de ani, oamenii de ştiinţă au descoperit ceea ce misticii şi clarvăzătorii ştiau cu secole înainte: toate fiinţele vii de pe pământ emit energie radianta.

Aura, în termeni ştiinţifici, este bioplasma. Energia captată şi manifestată nu este ficţiune, ci un adevăr care este dovedit şi prin constatări ştiinţifice. Aşa cum ştim, corpul uman este alcătuit din celule, iar celulele nervoase, mai ales, se pot asemui, la un anumit nivel, cu un mini-acumulator. Dacă introducem în celula nervoasă un micro-electrod se va constata o activitate electrică. Tensiunea care se poate măsura este de aproximativ 70 mV. In stare de veghe, în celulele nervoase se pot înregistra până la o sută de descărcări electrice pe secundă. Dar, activitatea celulelor este mai complexă, având în vedere că celulele au şi caracteristici electro-magnetice. Astfel, devine posibil ca descărcările din celule să prezinte caracteristici coerente, adică să conţină toate informaţiile care-i aparţin, inclusiv impulsul electro-magnetic emis de celulă, acesta adăugându-i-se şi realizând unitatea energetică a organismului. Inaintând cu paşi mari şi omiţând deliberat unele detalii, ajungem la câmpul electromagnetic care înconjoară corpul uman, conţinând toate caracteristicile referitoare la organism.

Inţelegerea acestor lucruri ne este facilitată de o analogie simplă: luând în considerare diferitele stări de agregare ale apei, putem spune că starea solidă corespunde corpului, starea lichidă — umorilor, iar starea gazoasă — aurei. In toate cele trei stări apa are aceeaşi compoziţie chimică, dar nivele vibraţionale diferite. In mod analogic, nici structura grosieră şi nici cea subtilă a corpului nu este altceva decât energie, care se manifestă la diferite nivele vibraţionale. Fiecare nivel este guvernat şi influenţat de legităţi diferite. Sistemul energetic unitar şi interdependent se poate structura, în mod convenţional, în trei părţi:

  • Realitatea noastră primordială — cea cosmică. Potrivit perspectivei holistice, şi câmpul energetic uman face parte din oceanul energetic al supraconştiinţei, care penetrează şi susţine şi lumea noastră concretă, de care nu se poate disocia, deoarece este într-o strânsă legătură cu aceasta şi cu schimbările ei. Invelişul exterior al omului se desprinde din sistemul energetic cosmic, rămânând, totodată, în strânsă şi permanentă legătură cu acesta.
  • Invelişul exterior, numit şi Aură, constă din 7 straturi care alcătuiesc o formă ovoidală în jurul corpului fizic. Existenţa şi modificările unuia dintre straturile aurice, şi anume al celui eteric, a fost demonstrată ştiinţific cu ajutorul aparatului Kirlian. Viaţa spirituală se derulează, în principal, în aceste straturi exterioare, iar sistemul energetic interior secundar se formează în funcţie de activitatea acestor straturi superioare.
  • Sistemul interior, energiile circulă în interiorul corpului conform unor modele bine stabilite, prin meridiane. Acest sistem energetic interior susţine corpul fizic şi lui îi datorăm faptul că fiecare suntem un sistem de sine stătător în manifestarea fizică grosieră

Aura este un câmp energetic care radiază din şi în jurul tuturor fiinţelor vii. Oamenii de stiinţă, psihologii şi consilierii spirituali, toţi au perceput Aura în diverse feluri. Noi oamenii, avem o Aură proprie, ca şi animalele şi chiar plantele.

Aura este extensia a ceea ce reprezinta fiecare individ in plan fizic. Ea etalează volume întregi despre unde am fost, ce am realizat în viaţă şi încotro ne îndreptam. Aura dezvăluie adevărata identitate, personalitate, cum individul interacţioneza cu ceilalţi oameni şi cum se comporta cu propria persoană.  Acţiunile, gândurile şi emoţiile sunt toate prezente în Aura. Cu cât devenim mai conştienti de propria Aură, cu atat putem să învaţam mai multe despre noi şi să evoluam aşa, cum nici măcar n-am visat.

Aurele sunt flexibile, deoarece sunt în permanentă schimbare. Mărimea, culoarea, textura şi densitatea sunt relative şi se pot schimba în funcţie de starea spirituala şi de încercările la care ne supune viaţa. ste fapt dovedit, că oamenii care se gândesc deseori la viitorul lor, îşi deplasează Aura în faţa. Cei care îşi petrec mai mult timp amintindu-şi trecutul, sau care nu vor să-şi planifice viitorul, au energia concentrată în partea din spate a corpului.

Imaginile mentale se pot creea în minte, ca apoi să fie transferate câmpului energetic din jurul corpului fizic, Aurei. Dacă un om isi imagineaza că se va îngrăşa, invariabil va stoca undeva această imagine. Apoi, ori de câte ori se va uita în oglindă, subconştientul lui va vedea imaginea negativă şi o va întări. Acesta este motivul pentru care multe persoane se îngraşă după o cură de slăbire. Imaginile mentale negative pe care şi le creează despre propria persoană se întăresc, se înrădăcinează atât de tare în subconştient, încât le este foarte greu să scape de ele.

În propria Aură, noi putem înmagazina atât imagini pozitive, cât şi imagini negative. Noi ne proiectăm gândurile sau imaginile mentale în exterior, în lume. Realitatea „de afară”, cea din exteriorul nostru, este creeată pe baza acestor proiecţii.

http://www.torser.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: