Thomas J. Chalko, “Libertatea de a alege” I

Imaginaţi-vă un câine. Să presupunem că îi prezentaţi câinelui două lucruri pentru a face o alegere: un diamant frumos şi o bucată de rahat.

Ghiciţi ce îl va interesa pe câine? În mod singur nu diamantul. Eventual câinele va urina pe el. De ce câinele este pe deplin fericit de alegerea făcută? Pentru simplul fapt că intelectul limitat al câinelui nu-i permite să aprecieze frumuseţea diamantului.

Alegerile noastre conştiente sunt limitate de Intelectul nostru.

De ce am început cartea cu o parabolă? Pentru că această carte a fost scrisă special pentru a fi o provocare pentru Intelectul dv. Care este provocarea? Provocarea constă în a încerca să nu scăpaţi vreo comoară…

Şi în cazul în care nu găsiţi nimic iniţial, vă rog să nu urinaţi pe carte, pentru că vă puteţi simţi ciudat mai apoi – când veţi căpăta maturitatea de a înţelege mai mult.

Nu vă grabiţi. Este posibil să fie necesar să citiţi şi să studiaţi această carte de mai multe ori, în diferite stadii ale vieţii voastre, înainte ca aceasta să înceapă să aibă un sens real. Scopul principal al acestei cărţi este acela de a vă arăta cât de mare poate fi progresul conştient pe care îl puteţi înregistra privind din interior, studiindu-vă pe voi înşivă ca fiind parte integrantă a întregului Univers. Fiţi pregătiţi pentru multe surprize atunci când veţi descoperi colţuri neexplorate ale propriei voastre Conştiinţe.

Există multe întrebări în această carte. Ele sunt destinate trezirii răspunsurilor deja existente în mintea voastră. Cât de mult din conştiinţa voastră puteţi aduce în atenţia voastră conştientă?

Întrebări uzuale

Ce este mai uşor: să faci o casă sau să readuci la viaţă un corp mort? Cu alte cuvinte, este mai uşor să creezi o casă sau să creezi viaţă? Este mult mai simplu să faci o casă decât să creezi Viaţă.

Vă rog să vă gândiţi cu atenţie dacă aveţi dubii în legătură cu aceasta. Dacǎ sunteţi absolut siguri în legătură cu corectitudinea răspunsului de mai sus, sunteţi pregătiţi pentru următoarea întrebare. Credeţi că o casă se poate crea singură, fără ca cineva s-o proiecteze? Ce dacă ar trebui să aşteptăm un timp îndelungat? Infinit de mult? Poate o casă într-adevăr să se construiască singură? Cu geamuri, cu uşi, pardoseli, instalaţii electrice, tevi, etc.? Putem determina exact care ar fi şansele ca o casă să se construiască singură?

Din experienţa noastră, trebuie să conchidem că, o casă nu se poate construi singură. Probabilitatea ca o casă să se creeze singură este ZERO. Dar de ce nu se poate construi singură? O casă nu se poate construi singură pentru că este nevoie de Intelect şi Inteligenţă pentru a o imagina, proiecta, construi, testa şi a îmbunătăţi o casă pentru a o face folositoare.

Trebuie să concluzionăm că Intelectul şi Inteligenţa trebuie să existe înainte ca o casă să poată fi construită, pentru simplul fapt că o casă trebuie să fie mai întâi imaginată, înainte de a fi proiectată.

Vă rog să vă asiguraţi, înainte de a trece la secţiunea următoare a acestei cărţi, că aţi înţeles pe deplin concluzia de mai sus şi că nu aveţi nici o îndoială cu privire la aceasta.

Primul mare Pas

Tocmai am fost de acord că viaţa este mult mai dificil de creat decât o casă. Deci, dacă probabilitatea ca o casă să se creeze singură este zero, probabilitatea ca viaţa să se creeze singură este chiar mai mică !!! Trebuie să admitem că, Viaţa nu se poate crea singură.

Deci,

Viaţa trebuie să fie proiectată.

Intelectul şi Inteligenţa trebuie sǎ existe înainte ca orice formă de Viaţă sǎ existe. De ce? Pentru simplul fapt că Viaţa trebuie să fie imaginată şi apoi proiectată. Întocmai ca şi o casă. Cât de mult Intelect şi Inteligenţă sunt necesare pentru a concepe Viaţa? Puţin sau Mult? Sunt convins că veţi fi de acord că este nevoie de un Mare Intelect într-adevăr pentru a concepe viaţa. De fapt, atât de mare, încât nouă ne-ar fi practic imposibil să ne imaginăm în zilele noastre.

Putem rezuma discuţia noastră la următoarea declaraţie:

Un Mare Intelect trebuie să existe iniţial – înainte ca orice formă de Viaţă să existe în Univers.

Aş dori să subliniez ambele cuvinte: Mare şi Intelect, deoarece fără o Inteligenţă fenomenală, pur şi simplu Viaţa nu ar fi putut apărea. Amintiţi-vă – aţi fost de acord, citind capitolul anterior, că până şi o casă nu poate fi creată fără Inteligenţă. Şi aţi fost de acord că Viaţa cere o mult mai mare inteligenţă pentru a fi concepută decât o casă. Vă rog să vă asiguraţi că înţelegeţi într-adevăr despre ce vorbim aici. Există un mic impediment în a citi mai departe dacă nu înţelegeţi şi nu sunteţi de acord cu declaraţiile anterioare.

Conceptul Scopului

Vă puteţi imagina pe cineva extrem de inteligent proiectând ceva fără nici un scop şi fără nici o raţiune? De aceea, următoarea concluzie este aceea că Viaţa trebuie să aibă un scop.

Această carte se focalizează pe cel mai important şi, posibil, cel mai dificil lucru imaginabil – descoperirea şi demonstrarea Scopului întregului Univers şi al Vieţii, în particular. Pregătiţi-vă imaginaţia şi intelectul să se extindă către limite pe care nu le-aţi crezut niciodată posibile. Dacă puteţi răspunde provocării, chiar la o extindere limitată, veţi şti sigur care vă este locul şi perspectivele în Univers. Nu veţi mai avea nevoie să “credeţi” pe nimeni şi în nimic.Veţi şti în mod sigur.

Nu v-ar place să vă vedeţi viaţa din cea mai largă perspectivă imaginabilă? Nu v-ar place să ştiţi ce se întâmplă în realitate în Univers şi PENTRU CE? De ce s-a întâmplat? De ce a trebuit să se întâmple? Mulţi indivizi în trecutul îndepartat au încercat sa explice anumite  aspecte  ale  Scopului  oamenilor care, nici măcar n-au început să înţeleagă ceea ce au auzit. De vreme ce n-au putut înţelege prea multe – ei au dezvoltat diverse “credinţe”. Dar “ bănuind” sau “crezând” în Scop şi demonstrându-i înţelesul către fiecare individ, inclusiv vouă înşivă, sunt lucruri complet diferite. Profunzimea şi Înţelegerea pe care eu aş vrea să le împart cu voi în această carte au fost dezvoltate gradat, de-a lungul a peste 4 decenii de încercări şi eşecuri, urmaţi de 5 ani de meditaţie şi concentrare intensive, timp de câteva ore pe zi. Comunicarea acestor lucruri către voi este cea mai dificilă sarcină din viaţa mea de până acum.

Înţelegerea Scopului şi demonstrarea acestuia către mine, dealtfel o mare provocare prin ea însăşi, nu a fost la fel de dificilă precum exprimarea acestora astfel încât alţi oameni să înţeleagă. De ce? Deoarece este nevoie de două minţi pentru a avea într-adevăr o comunicare efectivă. Eu mă cunosc pe mine dar nu vă cunosc pe voi. Pur şi simplu, nu ştiu ce informaţii şi ce exemple din Natură v-ar stimula cel mai eficient imaginaţia.

Înainte de a începe să scriu, am încercat să exprim descoperirile mele faţă de câţiva prieteni aleşi cu grijă,  faţă de care sunt foarte recunoscător pentru răspunsurile lor. Aproape toţi au fost profund mişcaţi şi mi-au sugerat să “pun pe hârtie” cele spuse.

Deci, iată-le: În primul rând – să considerăm Începutul. Orice lucru trebuie să aibă un început. Sunteţi de acord?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: