Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan, marturii din cartea sa “In cautarea sensului pierdut” II

Sa ascultam si alte voci venite din „eter”. Cine sunt cei 13 Hathori? Nu stiu cine sunt, dar observ ca sunt excelent informati despre treburile noastre… foarte pamintesti. Ce ne spun cei 13 Hathori? Sa vedem.
Vremurile ce vin, zic ei, sunt foarte grele. Ne indreptam cu mare viteza spre autodistrugere.

Credintele noastre, modelele noastre culturale si politice, mentalitatea si viciile noastre cultiva idei, care vor distruge viata. „Stapinii lumii” (cine-or fi oare acestia?!) avind interese bine tintite se opun spiritualizarii lumii. Doresc sa controleze si sa manevreze lumea in continuare. Sa inteleg ca acesti „stapini tin cu dintii” sa ramina la conceptia care considera omul un simplu accident al naturii, un animal, care poate fi vinat ca orice alt animal din placere sau pentru a elibera spatiul pe care il ocupa in beneficiul lor?

Cei 13 Hathori, un numar angoasant prin unele parti ale lumii, ne mai spun ca ne aflam ca un sandvis, la mijloc intre presiunea spirituala exercitata din Cosmos si intre puterile care vor sa ne controleze. Energia unei constiinte inalte ar veni din adincul Universului, dar fortele care stapinesc lumea i se opun, si rezultatul exercitarii fortelor contrare unei evolutii spirituale este exprimat prin amplificarea haosului climatic, distrugerea resurselor forestiere si epuizarea celor subterane, seisme, vulcani, poluare, boli, violenta si razboaie.

Ce se poate face pentru a supravietui? Iata sfatul dat de Hathori:

– in plan global se impune o evolutie spirituala prin inaltarea constiintei la nivelul intregii lumi;

– in plan individual, pentru a fi protejat de „haosul lumii actuale”, ni se recomanda conectarea mentala, in fiecare zi, cu Sinele interior asupra caruia sa se proiecteze sentimente de gratitudine, apreciere, fericire. Chimia acestor sentimente, vom spune noi, ne va fi benefica pentru sanatatea fizica si psihica.

O observatie demna de retinut: ni se spune ca aceasta comutare a gindirii pe un registru pozitiv este benefica, nu numai pentru noi, ci si pentru Universul care le primeste, in acest fel daruim ceva din noi si Universului, caruia ii datoram viata.

Suntem avizati de asemenea ca sunt forte negative, care vor sa ne inspaiminte si nu trebuie sa le dam satisfactie.

Orice preocupare menita sa ne ofere un motiv de satisfactie, de bucurie – lectura, muzica, spectacol, plimbare in natura –  ne inalta constiinta si ne permite sa supravietuim in aceasta atmosfera de negativitate a lumii moderne, intentionat regizata prin avalansa de stiri care fac din ora in ora bilantul razboaielor, crimelor, conflictelor, violurilor, accidentelor de pe intregul mapamondul, care anunta mereu tot alte si alte scumpiri si cresteri ale inflatiei, asezonate cu stralucirea de gablonz a „divelor” de o zi si opulenta sfidatoare, afisata de indivizi care au fost mai iute de mina decit altii la impartirea prazii.

Spuneam ca nu stiu cine sunt acesti Hathori si nu as fi inclinat sa-i cred prea mult, daca ceva nu m-ar frapa in discursul lor. Este o coincidenta ciudata intre ceea ce spun ei si ceea ce spune David R. Hawkins, un reputat profesor de psihiatrie din SUA, cind atribuie intreaga responsabilitate a bulversarii spirituale a omenirii de catre cei care isi aroga cu de la sine putere rolul de „stapini” ai lumii. Eu nu cred in existenta lor, doar ni se spune ca traim intr-o lume libera. Eu nu stiu sa ma fi intrebat cineva daca am nevoie de o alta minte decit a mea, care sa-mi spuna ce este alb si ce este negru. Ma poate eventual obliga prin forta sa admit conventional un „adevar” confectionat conjunctural, dar nimeni nu m-a convins si nu ma va convinge vreodata, in afara de propria mea minte.

Si apoi ma intreb cum ar putea actiona si influenta din umbra soarta lumii aceste forte oculte? Ni se spune ca prin crearea unor zone de conflict, care au rolul de a mentine o continua instabilitatea a lumii si de a arata eventualilor indrazneti cine sunt adevaratii stapini prin sustinerea unor institutii destabilizatoare care, neavind nici lege si nici bun simt, denigreaza tot ceea ce este valoare capabila sa zideasca si exalta tot ceea ce este nonvaloare. Exista totusi in prezent o preocupare, la nivelul intregii lumi, privind viitorul sau. Fara exceptie, toate sursele prevad ca unica solutie la problemele lumii actuale schimbarea actualei paradigme, promovarea unei noi constiinte – idee pentru care am pledat de multa vreme in scrierile mele, independent de sursele actuale. Este logic sa traim cum gindim. Eu nu cred ca radacina tuturor relelor este religia cum sustine Richard Dawkins, ci conceptia noastra despre lume tributara stiintelor secolului al XlX-lea. Atita vreme cit vom continua sa atribuim omului si vietii o origine intimplatoare, nu vom invata niciodata sa le acordam respectul de entitati sacre. Ma repet. Imaginea eronata de animal ce poate fi ucis fara mila, existenta in mintea noastra, este sursa tuturor relelor.

Lasă un comentariu