Gândurile noastre – forme de transfer energetic înspre realitatea substanţială

Creierul este un organ care converteşte, oricare ar fi experienţele, în conştienţă. Deci, lumina îmi intră în ochi, dar vibraţii electromagnetice trec prin nervul meu [optic], sunetul îmi intră în urechi, dar vibraţii electromagnetice trec prin nervul meu [auditiv] către creierul meu. Atingerea este presiune fizică, dar vibraţii electromagnetice urcă prin braţ… Creierul converteşte tot acest mediu înconjurător în vibraţii electromagnetice, care devin conştienţa noastră.

Un dispozitiv numit magneto-encefalograf, în loc de electroencefalograf, citeşte activitatea din creier [fără a] atinge capul. [Se înfăţisează ca] o sondă [amplasată] deasupra capului, [numită] SQUID (Dispozitiv de Inducţie Super Cuantică). Ce face acest dispozitiv? Citeşte câmpurile magnetice şi [identifică] că pe măsură ce facem procesare neurologică, gândurile noastre nu sunt, sau stau, în capul nostru. Undele noastre cerebrale [sînt] de fapt emanate şi se transmit [în afara] capului nostru. Ca şi atomii şi moleculele [corpului] nostru, care mereu emit şi absorb energie, şi gândurile noastre sunt forme de transfer energetic pe care le trimitem [înspre] afară. Nu este [în acest proces nimic] mistic sau ceva asemănător, este ceva fizic, bazat pe simple reguli ale fizicii. Nervii [noştrii] sunt fire. Când activitatea nervoasă traverseazã nervii, un câmp magnetic părăseşte capul iar o parte a lui revine din nou înapoi. Asadar se poate afirma ca gândurile noastre radioemit. Care este importanţa acestui fapt? Toţi suntem interconectaţi… Putem explica astfel ştiinţific conştiinţa extinsă, idee de bază a psihologiei transpersonale.

Toate gândurile noastre, nu ramin numai în creierul nostru. Gândurile noastre se amprentează şi în câmpul aurei şi se conectează, în mod specific, altor cimpuri care sunt asociate cu ele. Există diferenţe totuşi în privinţa câmpului magnetic din jurul anumitor organe ce procesează informaţia, cum ar fi creierul şi inima. Din privinţa intensităţii, câmpul inimii (10-10 T) este de o mie de ori mai mare (măsurat prin SQUID) decât câmpul creierului(10-13 T). Asta ar însemna că procesarea informaţiei este mai complexă în inimă!

Iata deci ca gândurile noastre au fost şi sunt mereu conectate… De ce este acest lucru relevant? Deoarece ele persistã indiferent că trupul este aici, sau nu mai este. Moartea în fond este o retragere a conştiinţei din corp, o retragere a spiritului acolo unde îşi are el de fapt casa.

De ce ne-ar interesa totuşi aceste cunoştinţe? Pentru că folosindu-ne de certitudini ale cuanticii şi biologiei putem trece la explicarea unor aspecte importante din psihologia transpersonală, precum depăşirea fricii de moarte, prin schimbarea credinţelor noastre, prin conştientizarea extracorporalităţii, a conştiinţei extinse si a puterii gândului…

„Totul este Spirit” înseamnă că Universul este mental. Transmutaţia mentală (sabia maestrului) este arta de a modifica condiţiile Universului în ceea ce priveste materia, forţa şi spiritul. Dincolo de Universul timpului şi al spaţiului se găşeşte realitatea substanţială. Acesta este Adevărul fundamental, Spiritul ca principiu însufleţitor.

Jurnalul de Psihologie Transpersonală Nr.8/2007 – Psihosociolog MSc. Ionel Mohîrţă

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: