Adrian Cooper, „Realitatea noastra suprema” II

Existenta continua a creatiei depinde de gradul de concentrare in desfasurare existenta. Acelasi lucru se aplica lumii fizice in intregul ei, dar, din cauza densitatii mult mai mari, procesul necesita o gandire focalizata de durata si mai sustinuta. Acesta este, bineinteles, un motiv important pentru care ne aflam aici: pentru a invata cum sa ne controlam gandurile si, in acest fel, realitatea noastra individuala. Numai cand acestea si alte lectii importante vor fi invatate se poate atinge evolutia spirituala dincolo de ciclul reincarnarilor.

Intregul Univers este inteligenta infinita, existand in Mintea Sursei/Intaia Cauza/Dumnezeu. Cuantele de Energie sunt, prin urmare, si ele inteligente, fiind controlate in cele din urma de catre Mintea lui Dumnezeu. Nu numai ca aceste cuante sunt capabile sa ia decizii, dar ele stiu si ce decizii au luat alte cuante oriunde in Univers, datorita naturii inseparabile si integrate a tuturor elementelor creatiei. Totul este interconectat prin aceasta Inteligenta Divina de baza, infinita, aceeasi Inteligenta din care si noi facem parte si dupa a Carei imagine suntem creati.

In termeni cuantici, cuantele pot fi privite ca pachete de probabilitate. Fiecare cuanta de Energie are potentialul de a fi oriunde, oricand si poate fi influentata de gand sau de alte cuante. De exemplu, daca va doriti sa intalniti pe cineva pentru prima oara, persoana are potentialul de a exista oriunde in lume. Cand luati hotararea de a va intalni cu aceasta persoana intr-un anumit loc si apoi faceti asta, persoana nu mai are numai potential, el sau ea s-au si manifestat ca realitate fizica in viata voastra, in conformitate cu dorinta comuna a ambilor. Odata ce intalnirea voastra a luat sfarsit, persoana va pleca si va deveni din nou o persoana potentiala din punctul de vedere al realitatii voastre.

Cuantele, inclusiv cele din care sunteti voi insiva formati, nu sunt limitate de spatiu sau de timp. Cuantele sunt aspatiale, atemporale si exista pretutindeni simultan. Sursa/Intaia Cauza/Dumnezeu este in acelasi timp onmipotent, omniscient si omniprezent, iar cuantele reprezinta un aspect fundamental al lui Dumnezeu in Care se afla Fiinta noastra. Asadar, si noi, ca aspecte ale Universului/ Sursei/Dumnezeu, suntem fiinte infinite, aspatiale si atemporale, existand simultan pretutindeni in Univers. Nu avem limite, nu avem granite, nu avem un punct anume al existentei: toate acestea sunt iluzii create de catre ego si cele cinci simturi fizice si de faptul ca majoritatea oamenilor sunt concentrati cu totul asupra lumii fizice, pe care continua sa o observe si sa o perceapa ca realitate. Toti suntem parte integranta a aceluiasi Camp-Minte, mult mai mare si mai puternic decat pot realiza majoritatea oamenilor sau decat au capacitatea, deocamdata, sa inteleaga.

Avem deja totul in Univers! Abundenta infinita este mostenirea noastra!

Tot ceea ce cineva, indiferent cine, are de facut este sa aduca obiectul dorintelor lui in Constienta si realitatea lui locala observabila si sa se concentreze asupra acestuia. Cere si ti se va da: instantaneu, intotdeauna, fara exceptie! Oricine are deja toata bogatia imaginabila. Tot ceea ce este nevoie de facut este sa o aduca in realitatea individuala. Nu exista saracie in Univers: cu totii suntem infinit de bogati, dar nu ne dam seama de asta, inca(…). Nu exista absolut nimic ce nu putem face, nu putem fi sau nu putem avea.

Universul consta, in mod conceptual, din iluzii ale observatorului si ale observatului. Astfel, Universul/Sursa/Dumnezeu evolueaza experimental, avand capacitatea atat de a observa, cat si de a fi observat, asa cum se intampla cu toate individualizarile lui Dumnezeu, inclusiv fiintele umane, care sunt toate -expresia lui Dumnezeu, create dupa acelasi chip spiritual. Observatul nu are sens fara observator si, in acelasi fel, observatorul nu are rost fara a fi observat. Astfel, prin acest proces de individualizare, se perpetueaza procesul observatorului si al observatului si evolutia, expansiunea si cresterea continua, la infinit.

Intregul Univers din care facem parte integranta este o vasta expansiune a Energiei ce vibreaza cu diferite viteze, de la cea mai joasa vibratie, a materiei, pana la cea mai inalta vibratie, a Sursei/Intaia Cauza/Dumnezeu. Iluzia separarii este perpetuata in virtutea modului in care Mintea percepe si decodeaza aceste vibratii: lucrurile exista numai pentru ca le observam si Mintea noastra decodeaza vibratiile Energiei lucrului care este observat. Fara aceasta observare, lucrul observat nu poate exista decat ca o probabilitate in cadrul vastei expansiuni a Energiei ce constituie Universul. Asa ca totul in Univers este o probabilitate a existentei pana cand vine momentul sa fie observat si Energia, sa ii fie decodata de Minte, moment in care probabilitatea devine realitate in timp ce este observata, dupa care redevine probabilitate.

Totul in Univers este directionat spre viata, evolutie si crestere. Nimic nu sta vreodata pe loc sau nu reuseste sa nu evolueze. Aceasta este Legea care se aplica la absolut toate nivelurile. Prin procesul individualizarii si, implicit, al perpetuarii iluziei observatorului si al observatului, cresterea poate continua, dar este nevoie de amandoua. Nu poate exista crestere fara observator si observat, pentru ca nu ar exista nici o baza de la care sa porneasca invatarea si, deci, evolutia. S-a demonstrat, de asemenea, de catre fizica cuantica, ca exista un infinit de lumi paralele. Aceasta s-a demonstrat prin observatia ca toate cuantele au potentialul de a fi in orice existenta paralela, dar, odata observate intr-o anumita locatie, aceleasi cuante nu vor fi observabile in alte locatii.

Oricum, la nivel cuantic, totul este non-local si, prin urmare, dincolo de spatiu si timp: totul poate exista si exista simultan ca un numar infinit de realitati paralele. Aceasta da nastere modelului holografic al Universului, dupa cum este el postulat de David Bohm si alti fizicieni. Acest model holografic al Universului este cel care explica realitatile paralele si, mai ales, cum existam simultan ca aspecte ale tuturor realitatilor fiind una cu Universul/Sursa/Dumnezeu.

Ca trup, suflet si spirit, realitatea noastra de baza este Energia infinita si inteligenta dincolo de limitele spatiului si timpului, ca Fiu sau Fiica adevarata a lui Dumnezeu, ce fiinteaza infinit si simultan, pretutindeni in Univers, in toate sferele vietii si realitatii. Realitatea noastra localizata este, pur si simplu, punctul nostru de focalizare, punctul nostru de prezenta constienta, care, pentru majoritatea oamenilor, este in corpul nostru fizic, in acest moment.

Majoritatea oamenilor inca se percep in mod eronat ca fiind indivizi complet separati, gazduiti intr-un corp de carne. Numai atunci cand fiecare dintre noi isi va intelege pe de-a-ntregul propria natura ca fiinta spirituala infinita, a minunatului Univers multidimensional, va putea rasa umana sa se reintoarca la adevarata sa menire, aceea de a evolua inapoi, spre Prima Cauza/Lumina/ Dumnezeu. Din timpuri imemoriale, toti marii invatatori care au venit pe Pamant sa invete omenirea aceste realitati au spus acelasi lucru: ca vin din Lumina. Lumina la care se refera nu este o lumina fizica, ci, mai degraba, Lumina Sursei, a Primei Cauze, a lui Dumnezeu. In acest context, ca Energie si parti componente ale Sursei, noi suntem cu totii Lumina, fiinte ale Luminii. Cu cat ajungem mai aproape de Sursa, cu atat experimentam gloria Luminii, pana cand, in cele din urma, vom ajunge sa avem potentialul de-a ne reuni cu Sursa Luminii si, din nou, vom inceta sa existam ca fiinta individuala si vom deveni Una cu Dumnezeu. Acesta este sensul suprem al vietii, scopul nostru suprem, realitatea noastra suprema.

http://groups.yahoo.com/group/editura_foryou/message/3894

Reclame

9 răspunsuri to “Adrian Cooper, „Realitatea noastra suprema” II”

 1. Nu ai mai dat niciun semn de viata pe aici…
  Esti ok?

  • multe s-au intimplat in ultima jumatate de an, iar cel care incerca aici sa desluseasca tainele vietuirii sale este acum un altul… sint bine, mai bine chiar decit imi imaginam anul trecut ca pot fi. spus simplu, incerc acum sa traiesc ceea ce mi-a fost harazit, cu mai multa deschidere catre intelegerea existentei, dar si mai multa intelegere pt. faptuirea noastra, oameni care isi cauta menirea… ma bucura acest semn de viata de la tine, dovedeste sensibilitatea care m-a atras inca de la inceput inspre gindurile tale… iti multumesc si acum pt. gindul tau, asa cum ti-am multumit si atunci! soare in calea ta si bucurie in sufletul tau, este ceea ce iti doresc.

 2. Ma bucur sa stiu ca esti bine. Sincer. Nu stiu daca e sensibilitate ceea ce am eu… poate doar omenie. Mi se pare normal sa ma intereseze cum esti, avand in vedere ca ai trecut prin niste stari de fapt foarte durereoase. Imi pare bine sa aud ca ti-ai revenit si ca vezi viata cu alti ochi. Stiam ca vei reusi sa treci pana la urma peste situatie si ca vei indragi viata cu toate nimicurile frumoase din ea.
  Merci mult pentru urari si sper ca si tu sa fii si mai bine pe viitor si sa simti ca ai de ce trai!

 3. Craciun fericit! Plin de lumina si binecuvantarea colindelor si a amintirii sufletului de copil!

 4. Primavara in suflet iti doresc! 🙂

 5. Acest blog a ramas doar cu colt plin de amintiri… ca si al meu…
  Poate ca ar trebui sa iti mai faci timp uneori pentru a asterne, parte din tine…pe aici.
  Dar daca esti ok…si totul merge bine, e scuzabil! 🙂
  Gand bun!

 6. Gabriel, am pierdut cu totul legătura cu tine. Scrie-mi te rog, pacificisland@mail.com, Emil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: